Coronavirus: reistips

“Is het veilig om te reizen?” is de miljoenenvraag die alle Italiaanse (en niet-Italiaanse) reizigers nu al minstens vijf maanden stellen, sinds die beroemde 3 juni 2020 . Vanaf deze noodlottige datum zijn de grenzen van de talrijke lidstaten van de Europese Unie en vele andere bestemmingen die voorheen gesloten waren voor internationaal luchtverkeer als gevolg van de verspreiding van het Coronavirus opengesteld voor Italiaanse burgers.

Het hangt af van vele variabelen zoals de exacte plaats waar je naartoe gaat, het besmettingspercentage in dat bepaalde gebied, de manier waarop dat land de pandemie onder controle heeft en de interne regels en, niet in de laatste plaats, onze mate van beschaving en onze gezondheidstoestand. Het feit dat deze variabelen van dag tot dag veranderen, zelfs vandaag de dag, helpt zeker niet.

We bevinden ons in een vloeiende situatie en daarom moeten we ons aanpassen en informeren. In feite , informatie is aan de basis van veilig reizen ; in aanvulling op het nieuws dat we u zullen geven in dit artikel, voor het plannen van een reis raden we u sterk aan om de Coronavirus reizen updates en het advies van de lokale autoriteiten en overheden, zoals het ministerie van Volksgezondheid , Civiele Bescherming , de Farnesina , de gids van ‘ World Health Organization (WHO), en Re-open EU (EU een speciale website), alle veilige en betrouwbare bronnen te lezen.

veilig naar Italië te reizen

Is het veilig om naar Italië te reizen?

Als we naar Italië reizen, kunnen we antwoorden dat de infecties de laatste tijd enorm zijn toegenomen, net als in een groot deel van Europa en de rest van de wereld. Reizen naar Italië wordt niet aanbevolen door de lokale autoriteiten die proberen de noodsituatie van het Coronavirus in Italië in te dammen met steeds restrictievere maatregelen. Met de laatste Dpcm van 3 november 2020 komt Italië afhankelijk van de regio in een lockdown en semi-lockdown terecht.

0 comments:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *